Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Miley Cyrus

    Miley Cyrus életrajza

 

Születési név: Destiny Hope Cyrus

Becenév: Mile, Miles

Született: 1992. nov. 23.

Születési hely: Nasville, Tennessee, USA

Foglalkozás: énekesnő, színésznő

Eredeti hajszín: barna

Szeme: zöldeskék

Magasság: 173 cm

Családi állapot: hajadon

Csillagjegye: nyilas

Karrier

Az elsõ szerepe 2003-ban volt, apja mellett játszott a Doki c. tv sorozatban. Még abban az évben a mozivásznon debütált a Big Fish (Nagy Hal) címû filmben amiben Ruthie-t alakította. Majd Rhonda Vincent 'If Heartaches have Wings' klippjében szerepelt. Szerepelt a Colgate Country Showdown-ban, édesapjával Billy Ray Cyrus-szal. Még csak 12 éves volt, amikor elõször énekelt apukájával a színpadon.

Aztán jött a nagy áttörés, a Hannah Montana.

2006. június 22-én élõ koncertet adott, a floridai Disney World-ben, Hannah Montanaként, majd a The Cheetah Girls nevû trióval indult koncertkörútra.

2006. október 24-én megjelent a Hannah Montana soundtrack-je, ami több hétig vezette a különbözõ zenei listákat.

2007. június 26-án megjelent a következõ lemez, mely a Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus nevet viseli. Erre az albumra Miley nyolc dalt is írt.

A Disney piacra dobott Hannah Montana ruhákat, és kiegészítõket, amiknek a tervezésében Cyrus is közremûködött. Szerinte ezek nem nevetséges jelmezek lettek, hanem olyan ruhák, amiket Hannah és a barátai is szívesen hordanak.

2007. okt. 18-án indult útjára a Best of Both Worlds Tour, St. Louis, Missouriból, és 2008. jan. 9-én New Yorkban ért véget.

2007 december 17-én debütált elsõ önálló klippje, a Start All Over.

Elsõ önálló albuma 2008 július 22-én jelent meg Breakout címmel, ami Miley elmondása szerint megmutatja az igazi érzéseit a zene iránt.

2009-ben a Bolt c. animációs filmje a Golden Globe-on és az Oscaron is jelölt volt. 2009 március elején jelent meg életrajzi könyve 'Miles To Go' címmel.

Áprilisban debütált a mozikban a Hannah Montana: The Movie c. film, ami már az elsõ hétvégén hatalmas kasszasiker lett.

Nemrég fejezte be a Hannah Montana harmadik évadjának forgatásait, de a Disney felajánlotta a negyedik évadot is, így nemsokára folytatják a felvételeket.

Június elején 2 hónapra Savannah-ba utazott, hogy leforgassa új filmjét a The Last Songot, ami 2010 áprilisában kerül a mozikba.

Augusztusban került az amerikai Walmart üzletek polcaira Miley és Max Azria közös ruhakollekciója. Ennek alkalmából jelent meg augusztus 31-én a The Time of Our Lives címû kislemez 7 dallal.

2009 szeptember 14-én indult turnézni a Metro Station-nel az USA-ban. A turné neve "Wonder World" és 2009 végén Angliában és Írországban is felléptek.

Jelenleg a Hannah Montana negyedik és ezzel egyben befejező évadát forgatja Hollywoodban. 2010 júniusában jelent meg 4. albuma "I Can't Be Tamed" címmel.

Következő filmje LOL: Laughing Out Loud címmel 2011. áprilisában kerül a mozikba.

 

mileycyrus.jpg

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

WFWE

(rtqf, 2012.08.03 10:31)

iMÁDLAK Miley én is nyilas vagyok és november 28.-án születtem:)